Košarkaši Sparsa u dramatičnom finišu poraženi od KK MZT iz Skoplja

Pred prepunim tribinama dvorane “Novo Sarajevo” na Grbavici, košarkaši Sparsa poraženi su u dramatičnom finišu prvog polufinalnog susreta Play-offa 2. ABA lige.

Sparsi su odlično otvorili prvu četvrtinu i iskoristili indisponiranost gostiju, koji jednostavno nisu bili u ovom susretu u
prvih deset minuta susreta. Predvođeni odličnim Kamenjašem, domaći košarkaši su nakon prvog perioda imali deset poena prednosti na svom kontu (19:9).

Uspjeli su gosti da se vrate u drugom periodu i sredinom te četvrtine uspijevaju da smanje zaostatak na samo četiri poena (29:25). Ipak, tim Marka Trbića furioznim finišom dolaze do ogromne prednosti od plus 15 na poluvremenu (42:27).

Nakon pauze na poluvremenu kao da je na teren izašao neki drugi tim. Makedonci su uspjeli na devdeset sekundi do kraja susreta da se u potpunosti poravnaju (53:53) i uvedu utakmicu u rezultatsku neizvjesnost. MZT je ovaj period riješio u svoju korist rezultatom 26:14, a u posljednjih deset minuta ušlo se pri rezultatu 56:53 u korist Sparsa.

Sparsi posljednju četvrtinu otvaraju serijom 6:0 i ponovo vraćaju rezultatsku prednost u svoju korist, koja je iznosila devet poena u tom momentu. Ipak, uporni Makedonci se nisu predavali i na četiri minute do kraja susreta ponovo dolazi do rezultatskog izjednačenja (62:62).

U ‘infarkt završnici’, Medford je pogodio u posljednjoj sekundi i donio pobjedu gostima iz Makedonije rezultatom 71:70.

Domaći tim je predvodio Kamenjaš sa double-double učinkom. Sjajni centar Sparsa postigao je 15 poena uz 11 skokova, Bajramović je postigao deset poena, dok su po devet postigli Durmo i Protić.

Kod gostiju su najefikasniji bili Medford, Simonovski i Ivanov koji su postigli po 13 poena.

Drugi polufinalni susret igra se u nedjelju u Skopju.