Svečano otvoren prvi Međunarodni memorijalni turnir “Sabit Hadžić”

Jučer je u sportskoj dvorani Novo Sarajevo na Grbavici svečano otvoren prvi Međunarodni memorijalni turnir “Sabit Hadžić” organizovan u spomen našeg proslavljenog košarkaša, selektora reprezentacije BiH i dobitnika brojnih individualnih i ekipnih priznanja.

Na turniru nastupaju ekipe Zrinjskog iz Mostara, UBSC Graz, Sloboda iz Užica kao i ekipa Sparsa, koji je ujedno i domaćin turnira.

Osim seniorskih ekipa pomenutih klubova, na turniru će se takmičiti omladisnke selekcije OKK Spars, KK Koš, KK Realway i KK Lokomotiva.

Turnir je svečano otvoren sinoć u 19:30 sati, a prisutinima se obratio i sin Sabita Hadžića, Damir. Uvertira za ceremoniju je bio duel ekipa Zrinjskog i Sloboda iz Užica.

Gledatelji na Grbavici su mogli pratiti izuzetno neizvjestan i zanimljiv duel koji je na kraju priprao Zrinjskom. Mostarci su slavili rezultatom 78:75.

Prvu četvrtinu je Zrinjski riješio u svoju korist rezultatom 23:18, da bi Plemići i na odmor otišli s prednošću, 39:35.

Zanimljiva košarka se gledala i u drugom poluvremenu, a nakon ukupno 30 minuta igre Zrinjski je imao prednost od dva poena razlike, 54:52. Neizvjesno je bilo i u zadnjih 10 minuta, a Zrinjski je uspio slaviti pobjedu i izboriti mjesto u finalu turnira.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Aleksandar Todorović sa 26 postignutih poena, dok je pet manje dodao Sokolović. Kod Užičana se istakao Tracy Adams koji je ubacio 19 poena.

Izvor: sportsport.ba