Golijade obilježile 9. kolo Huawei Fair Play lige

Deveto kolo Huawei Fair Play lige obilovalo svim segmentima od kojih se futsal i sastoji. Svi pristuni u dvorani “Novo Sarajevo”, mogli su svjedočiti golijadama, neizvjesnosti, i veoma kvalitetnoj igri koja je popraćena još ljepšom atmosferom sa tribina.

Sve nesretne trenutke tokom ove sezone, ekipa Svitanje je naplatila u prvom meču ovog kola protiv ekipe SD Nedžarići. Studenti su u ovom susretu doživjeli potpuni debakl, a konačan zbir  golova u njihovoj mreži bio je dvocifren. Visoka pobjeda za ekipu Svitanja je jedan vid “Pirove pobjede” s obirom da se od njih puno više očekivalo.

U prošlom kolu vjetrovi fortune nisu bili na njihovoj strani, ali ovoga puta bili su i više nego njihovi miljenici. Iako je ekipa
Krajine imala terensku inicijaticu tokom cijelog meča, Ljiljani na isti način kao što su izgubili bodove u prošloj, ostvaruju pobjedu u ovoj utakmici. Golom u posljednjoj minuti susreta, aktuelni šampioni su dobili naplatu za sve promašaje, a Ljiljani napustili teren sa punim plijenom u rukama.

U trećem meču devetog kola snage su odmjerili Fine Line i Tempo. Utakmica od koje se očekivao puno veći golgeterski učinak, iako je bilo prilika na obje strane, u tom segmentu je ostala poprilično skromna. Međutim, ako je i falilo golova, neizvjesnosti i napetosti bilo je na pretek. Na kraju, uz dva crvena kartona u taboru Tempa, Fine Line bilježi pobjedu i sa nova tri boda penju se na drugu poziciju na tabeli.

Iako rezultat ne govori tako, ekipa Zamm mC je očekivano i suvereno došla do nova tri boda. Ekipa 11. Juli Srebrenica je pružila dostojan otpor, ali na njihovu žalost igrali su protiv boljeg rivala koji je tokom cijelog susreta diktirao tempo igre i na kraju upisao sasvim  zasluženu pobjedu.

Utakmicu vrijednu “knock out” faze igrale su ekipe Reunited i Zovik. Od utakmice u kojoj se očekivalo više neizvjesnosti, šira klupa i više individualnog kvaliteta u momčadi Reuniteda na kraju su bili presudni faktori za visok trijumf i ovjeru prolaska u drugi krug takmičenja.

SU Futuro, poznati po svojoj kolektivnoj igri, demonstrirali su još jednom da im je to najjača karika na kojoj baziraju svoje trijumfe. Ekipa Sensu, koja je do ovog kola dijelila prvu poziciju, večeras jednostavno nije mogla puno učiniti protiv sjajne odbrane i ubitačnih kontranapada ekipe iz Hadžića. Iako su imali više od igre, na kraju su morali potpisati kapitulaciju i pružiti ruku protivniku koji na svoj konto upisuje sasvim zaslužena tri boda.

Porazom ekipe SenSu, Zamm mC se osamio na vrhu tabele dok je Reunited pobjedom obezbjedio narednu rudnu takmičenja. Svitanje se trijumfom  izdvojilo sa dna ljestvice, koje suvereno dijele ekipe SD Nedžarići i 11. Juli Srebrenica. Ukupan poredak na tabeli možete pogledati na sljedećem linku: http://fairplay.ba/fair-play-liga/tabele/

Do kraja grupne faze dijele nas dva kola, a većina putnika u naredni krug takmičenja je poznata. Preostali mečevi ove faze važit će za taktičko nadmudrivanje ekipa za bolji plasman na tabeli koji direktno utiče na dodjelu protivnika, odnosno parove četvrt-finalnih susreta.

Fair Play, više od igre!