Huawei Fair Play liga: Uzbudljiva završnica u derbiju 8. kola

UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA U DERBIJU OSMOG KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE – SIGURNE POBJEDE ZAMMA i SENSUA. TEMPU TREĆA POBJEDA U NIZU

Kako se regularni dio sezone bliži kraju, ulozi su sve veći, a utakmice sve kvalitetnije i zanimljivije. U osmom kolu Huawei Fair Play lige, održanom u sportskoj dvorani “Novo Sarajevo” na Grbavici, mogli smo svjedočiti prelijepim golovima, sjajnim akcijama i što je najvažnije brojnim fair play potezima.

Ovo kolo otvorile su prvoplasirana ekipa Zamm mC i ekipa Reunited. Nakon prvog pretrpljenog ovosezonskog poraza u prošlom kolu, igrači Zamm mC-a su što prije željeli upisati nova tri boda, što su i učinili ne ostavivši Reunitedu mnogo šansi.

U drugom susretu dana, vidno poljuljana momčad Krajine u proteklom periodu, dočekala je pretposljednju ekipu na tabeli, SD Nedžarići. Ovaj meč bio je idealna prilika da se aktuelni šampioni vrate na pobjednički kolosijek. Uprkos dobrom otporu Studenata u prvom poluvremenu, u nastavku susreta bili smo svjedoci apsolutne dominacije Krajišnika koja je rezultirala visokom pobjedom u njihovu korist.

Treći okršaj na rasporedu, ujedno i derbi kola, donio je tešku i tvrdu utakmicu sa mnogo taktičkog nadmudrivanja. Odnos snaga je bio poprilično jednako raspoređen većim dijelom susreta, što je pokazivao i neriješen rezultat. U trenucima kada su svi pomislili da će se utakmica završiti rezultatom 0:0, svjedočili smo pravoj holivudskoj završnici. Trinaest sekundi prije kraja, igrači SU Futura izvode sjajnu akciju i dolaze do izuzetno važna tri boda, dok će Ljiljani sreću tražiti u nekim narednim kolima.

Nakon nekoliko loših partija koje je prikazala u prvim kolima, ekipa Tempa polako ali sigurno daje do znanja da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi. Na krilima pobjeda u prethodna dva kola, suvereno dolaze i do treće u nizu i tako prave veliki korak ka playoffu. S druge strane, Svitanju ostaju samo matematičke šanse za prolazak u naredni krug takmičenja.

Ulogu favorita u pretposljednjem meču opravdala je ekipa SenSu-a. Većim dijelom susreta imali su potpunu kontrolu i nisu dopuštali protivniku da ih na bilo koji način ugrozi, te su upisali siguran trijumf, a ekipa 11. Juli Srebrenica ostaje zakucana na dno tabele.

Ohrabreni ostvarenim pobjedama u posljednje vrijeme, borbeni tim Zovika nastavlja pružati dobre partije na terenu i ovaj put. Međutim, prošlogodišnji finalisti, ekipa Fine Line, je ipak bila pretvrd orah za njih. U vrlo uzbudljivom susretu sa mnogo šansi, presudio je kvalitet, ali i nešto šira klupa. Ovim trijumfom, Fine Line održava priključak za vodećim ekipama ne dozvolivši im da naprave značajniju bodovnu razliku u odnosu na njih.

Nakon 8. odigranih kola, Zamm mC i SenSu drže vrh tabele sa po 21 bod, a prati ekipa Fine Line sa 19 osvojenih bodova. Na začelju nije bilo nikakavih promjena gdje sa po samo tri osvojena boda ekipe Svitanje, SD Nedžarići i 11. Juli Srebrenica dijele posljendje mjesto na tebali.

FAIR PLAY, VIŠE OD IGRE!