Nabavka specijaliziranih mašina za potrebe JP ”ONSA” d.o.o. Sarajevo uz podršku Općine Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo kontinuirano pruža podršku Javnom preduzeću ”ONSA” kada je u pitanju poboljšanje uslova i efikasnosti rada Preduzeća koje, između ostalog upravlja Sportskom dvoranm ”Goran Čengić”, pomoćnim stadionom na Grbavici, te parking prostorom u ulici Vilsonovo šetalište i objektom Javne podzemne garaže G3.

Tim povodom, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović i Direktor JP ”ONSA” d.o.o. Anel Tahirbegović potpisali su Ugovor o nabavci stalnih sredstava za unapređenje uvjeta rada preduzeća u iznosu od 80.000,00 KM.

Radi se o nabavci specijaliziranih mašina koje će koristiti za adekvatno održavanje kako Sportske dvorane, tako i pomoćnog terena. Ovim sredstvima izvršit će se nabavka mašine za košenje trave, mašine za pomoćni teren sa dodacima za čišćenje snijega i četkanje vještačke trave, mašine za čišćenje snijega, te mašine za čišćenje parketa Sportske dvorane ”Goran Čengić”.
Mašine će se pored navedenog koristiti i za djelimočno održavanje parkovskih površine, okoline spomen-obilježja i fontana koje u narednom periodu Predzeće treba preuzeti na upravljanje.

Preduzeće pored saradnje sa sportskim klubovima i udruženjima, te pored toga što je domaćin brojnih sportskih manifestacija i događaja, kontinuiranmo uz podršku Općine Novo Sarajevo realizira i brojne projekte u oblasti odgoja i obrazovanja, kulture, fizičke kulture i sporta namijenjene našim najmlađim sugrađanima.

Dodatne informacije su dostupne na: Općina Novo Sarajevo