Održan 15. Turnir u ritmičkoj gimnastici „Suada Dilberović“

Na turniru u Sportskoj dvorani Grbavica učestvovalo više od 200 takmičarki iz šest država regiona

U Sportskoj dvorani Grbavica u subotu 8. aprila ove godine svečano je otvoren 15. Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici „Suada Dilberović“. Na turniru koji ima za cilj popularizaciju ženskog sporta učestvovalo je više od 200 takmičarki uzrasta od 5 do 18 godina iz šest država i to: Bugarske, Grčke, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Zvaničnom otvaranju turnira prisustvovao je i načelnik Općne Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koji je u svom obraćanju istakao da je ovo po prvi put da se jedan ovakav turnir u ritmičkoj gimnastici održava u Sportskoj dvorani Grbavica, te poručio da obzirom da se isti organizira u povodu sjećanja na Suadu Dilberović, treba postati tradicionalna sportska manifestacija u ovoj dvorani, koja pruža sve potrebne kvalitete za njegovo održavanje. Općinski načelnik je potom poželio puno sreće svim učesnicima, te svečano proglasio turnir otvorenim.

Turnin je trajao do 21:00 sat nakon čega su proglašeni pobjednici i podijeljene medalje.

15. Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici organizira se u znak sjećanja na Suadu Dilberović, koje je 5. aprila 1992. godine ubijena na sarajevskom mostu Vrbanja, a kao studentica volontirala je na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici koje se održalo 1989. godine u Sarajevu. Učesnici turnira i članovi kluba su 7.aprila ove godine položili cvijeće i odali počast na mostu „Suade Dilberović i Olge Sučić“.