Održana svečana dodjela stipendija učenicima srednjih škola  i studentima sa područja općine Novo Sarajevo

U Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ 13. maja ove godine, održana je svečana dodjela stipendija učenicima srednjih škola  i studentima sa područja općine Novo Sarajevo koji se nalaze na redovnom školovanju.

Ove godine stipendije su uručene za 509 učenika i studenata, odnosno za 246 učenika i 263 studenta, za šta su izdvojena sredstva u iznosu do 458.650 KM.

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo čestitao je dobitnicima stipendija, te istakao da su prilikom odabira korisnika stipendija ključni kriteriji da učenik ili student ima prebivalište na području Općine Novo Sarajevo, da ima odgovarajući prosjek ocjena, te da ne prima stipendiju iz drugog izvora.

Stipendije su dodijeljene i za 6 studenata i 3 učenika na osnovu liste Kantonalnog centra za socijalni rad, Službe socijalne zaštite Općine Novo Sarajevo, zatim 11 studenata i 5 učenika socijalno ugroženih iz reda boračke populacije, te 2 učenika deficitarnih zanimanja srednjih stručnih škola Kantona Sarajevo.

Načelnik Koldžo izrazio je posebno zadovoljstvo što je i ove godine dodijeljen izuzetno veliki broj stipendija, ukupno 555, zajedno sa stipendijama za 46 djece bez oba roditelja koje će biti dodijeljene 17. maja ove godine.