OKK Spars Realway u gradskom derbiju bolji od Bosne Royal

OKK Spars Realway jučer je na svom terenu na Grbavici u sklopu 10. kola prvenstva BiH savladao Bosnu Royal rezultatom 82:75.

U izrazito efikasnom prvom poluvremenu nešto bolje su se snašli domaći košarkaši koji su u susretu koji je tekao bez ozbiljne obrane na obje strane na veliki odmor otišli sa sedam poena razlike.

Ipak, u 3/4 potpuno druga priča.

Bosna dolazi do igre, počinju igrati odličnu timsku obranu što sve skupa rezultira s tim da su za jednu četvrtinu gosti stigli i prestigli prednost Sparsa te u posljednjih 10 minuta ušli s 2 poena viška.

Međutim, domaći tim se tada razbudio, te tada Bosni uzvratio na isti način – fantastičnom obranom koja je Bosni dozvolila da postigne samo 8 poena u 4/4 te su na kraju došli do zaslužene ali teške pobjede u gradskom derbiju.

Kamenjaš s 21 poenom i Gegić s 20 bili su glavni kreatori ove pobjede a odličan je bio i Đekić s 14 koševa. Jeftić s 15 i Igrutinović s 14 koševa predvodili su Bosnu.

OKK Spars Realway: Moore 5, Zahiragić 9, Gegić 20, Albijanić, Kamenjaš 21, Klavžar, Huseinspahić, Ilić 2, Polutak, Buza 9, Đekić 14

KK Bosna Royal: Sokolović 4, Jeftić 15, Igrtutinović 14, Bašić 6, Besedič 12, Pašalić, Bajrović, Begić 2, Kosovac, Genjac 13, Radak 2, Mašić 7