Općina Novo Sarajevo podržala JP ‘ONSA’ u prevazilaženju posljedica pandemije

U Sportskoj dvorani ‘Novo Sarajevo’ u četvrtak, 09. jula ove godine, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor JP ‘ONSA’ Mirza Ramić potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava kroz Program ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće.

Radi se o sredstvima u iznosu od 135.000 KM namijenjenih za stabilizaciju narušenog poslovanja ovog preduzeća uzrokovanog pandemijom, budući da je prilikom proglašenja stanja prirodne i druge nesreće ovim ustanovama bio zabranjen rad u cilju sprečavanja širenja zaraze.

U svom obraćanju medijima, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako je ovo javno preduzeće, između ostalog, osnovano da bude generator razvoja sporta i kulture, te je samim tim od velike važnosti za Općinu Novo Sarajevo koja je i osnivač istog.

„Ovo je još jedan od vidova podrške i pomoći razvoju sporta na području općine Novo Sarajevo, ali i pomoć u prevazilaženju posljedica pandemije korona virusa, koja se u velikom dijelu odrazila na sektor sporta i kulture u našoj zemlji“, zaključio je načelnik Nedžad Koldžo.

Direktor JP ‘ONSA’ zahvalio se Općini Novo Sarajevo na čelu sa načelnikom Nedžadom Koldžom, te Općinskom vijeću na tome što su prepoznali važnost jednog ovakvog preduzeća koje najprije rukovodi kompleksnim objektom Sportske dvorane, te pomoćnim stadionom sa vještačkom travom.

“Ova finansijska pomoć će značajno pomoći da ovo preduzeće prevaziđe ostvarene gubitke, te planirane aktivnosti i projekte pokrene iznova, a na zadovoljstvo svih građana, korisnika sportskih usluga i naših najmlađih sugrađana”, istakao je direktor Ramić.