Potpisan Ugovor između Općine Novo Sarajevo i JP „ONSA“ o realizaciji pet projekata u cilju afirmacije sporta

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor JP “ONSA“ Mirza Ramić u četvrtak, 27. februara ove godine u prostorijama JP ”ONSA” d.o.o. potpisali su Ugovor o realizaciji projekata u cilju afirmacije sporta za 2020. godinu.

Ove godine JP „ONSA“ će u saradnji sa sportskim udruženjima realizirati slijedeće projekte: „Novosarajevske sportske igre – Sport dostupan svima“, „Škola rukometa“, „Škola streljaštva i kuglanja“, „Prevencija nogometnog huliganstva i nereda na sportskim terenima“ i „Unapređenje zdravih stilova života i sigurnost građana“.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo je u budžetu za 2020. god izdvojila 135.000 KM.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je cilj realizacije navedenih projekata afirmacija svih pozitivnih aspekata sporta kroz niz različitih aktivnosti, koje će se održavati na pomoćnom terenu sa umjetnom travom i u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“.

– Ovo je treća godina za redom kako Općina Novo Sarajevo izdvaja sredstva za realizaciju projekata sa ciljem afirmacije sporta i organizacije sportskih takmičenja koja okupljaju veliki broj djece, a koje implementira JP „ONSA“ sa svojim sportskim udruženjima, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je Općina u prethodne tri godine za realizaciju navedenih projekata izdvojila oko 300.000 KM.

Prošle godine kroz sportske aktivnosti u okviru četiri projekta koje finansira Općina prošlo je više od 1200 učenika novosarajevskih osnovnih škola i polaznika sportskih škola sa područja općine, istakao je direktor JP „ONSA“ Mirza Ramić, te dodao da je ove godine uveden i novi projekat pod nazivom „Novosarajevske sportske igre – Sport dostupan svima“ tako da se očekuje da oko 2000 djece uzme učešće u ovogodišnjim aktivnostima.

Svi navedeni projekti sastavni su dio Integrirane strategije razvoja Općine Novo Sarajevo do 2023. godine, čiji je cilj poboljšanje kvalitete i dostupnosti sportskih, rekreativnih i kulturnih sadržaja za sve kategorije stanovništva.