Potpisan ugovor o izgradnji reflektora na pomoćnom stadionu Grbavica

Ugovor o izvođenju radova potpisali općinski načelnik Nedžad Koldžo i Emir Dedović direktor firme „SES“ d.o.o

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i Emir Dedović direktor firme „SES“ d.o.o. u srijedu, 31. avgusta ove godine u zgradi općine potpisali su Ugovor o izgradnji reflektora na pomoćnom stadionu Grbavica. Svečanom potpisivanju Ugovora prisustvovali su i direktorica Zavoda za izgradnju KS Ljiljana Pelidija koji će vršiti nadzor nad izvođenjem radova, zatim direktor FK „Željezničar“ Mirsad Šiljak, predsjednik Sportskog društva „Željezničar“ Senad Mehičević, predstavnici FK „Pofalićki“ i novoosnovanog FK „Novo Sarajevo“.

U svom obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da će se realizacijom ovog projekta stvoriti bolji i kvalitetniji uslovi za održavanje treninga i utakmica na pomoćnom stadionu Grbavica.

– Općina Novo Sarajevo kontinuirano provodi niz aktivnosti kada je u pitanju poboljšanje stanja u oblasti sporta i stvaranja sportskog prostora za djecu i omladinu, a realizacija ovog projekta omogućit će svim sportskim klubovima koji koriste pomoćni stadion Grbavica, kvalitetniji teren za održavanje svojih aktivnosti, što se ne odnosi samo na afirmirane klubove, nego i niže rangirane klubove, istakao je načelnik Koldžo.

Posebnu zahvalnost općinskom načelniku i Općini Novo Sarajevo uputio je i direktor FK „Željezničar“

Mirsad Šiljak istakavši da će se ugradnjom reflektora na pomoćnom stadionu produžiti radno vrijeme korištenja terena, odnosno da će omladinska škola FK Željezničara moći trenirati i odigravati utakmice i u večernjim terminima.

Prisutnima su se obratili i predstavnici fudbalskih klubova Pofalićki i Novo Sarajevo, kao i predsjednik Sportskog društva „Željezničar“ Senad Mehičević.

Vrijednost realizacije projekta je oko 110. 000 KM, investitor je Općina Novo Sarajevo, a rok za izvođenje radova je 45 kalendarskih dana.