Potpisani ugovori o opremanju streljane u objektu Sportske dvorane “Novo Sarajevo”

Općinski načelnik Nedžad Koldžo je, 1. oktobra ove godine, potpisao tri ugovora o opremanju streljane u objektu Sportske dvorane „Novo Sarajevo“. Ugovori su potpisani sa odabranim isporučiocima opreme, firmom SHOT d.o.o. Zenica i KM trade d.o.o. Visoko.

Predviđena je nabavka i ugradnji mehaničkih i elektronskih meta, kao i nabavka mobilijara, a ukupna vrijednost ova tri ugovora je 215.280 KM.

Ovom prilikom općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da je nekada na području Novog Sarajeva bilo pet strelišta i deset sportskih klubova koji su se bavili streljaštvom.

„Cilj nam je da ovaj tradicionalni sport koji je imao veliki broj poklonika ponovo vratimo omladini i djeci u Novom Sarajevu“, rekao je načelnik Koldžo.

Prema riječima direktora JP „ONSA“ d.o.o. Sportska dvorana Novo Sarajevo Mirze Ramića, već od naredne godine očekuje se da učenici VII, VIII i IX razreda nauče osnovama streljaštva.

Odbrana oprema je u skladu sa svjetskim trendovima, a kada bude ugrađena biće omogućeno kao rekreativno bavljenje streljaštvom, tako i održavanje takmičenja najvišeg nivoa.