Potpisani ugovori o realizaciji projekata između Općine Novo Sarajevo i JP “ONSA”

Projekti namijenjeni prevenciji nogometnog huliganstva i nereda na sportskim terenima, te unaprijeđenje zdravlja kroz sportsko -rekreativne aktivnosti

U prostorijama Sportske dvorane „Novo Sarajevo“, 13. aprila ove godine općinski načelnik Nedžad Koldžo i Mirza Ramić direktor JP „ONSA“ d.o.o, potpisali su Ugovore o realizaciji projekata „Prevencija nogometnog huliganstva i nereda na sportskim terenima“ i „Unapređenje zdravlja kroz sportsko rekreativne aktivnosti“ za 2018. godinu.

Ovom prilikom Općinski načelnik Nedžad Koldžo izjavio je da je Općina Novo Sarajevo obezbijedila neophodne preduslove izgradnjom potrebne infrastrukture za sportske aktivnosti, uspostavila institucionalni okvir osnivanjem javnog preduzeća „ONSA“, te što je najvažnije osigurala finansijska sredstva kao odgovor na rastući društveni problem vezan za pojavu huliganstva i nereda na sportskim terenima.

Ništa manje značajna nije ni potreba za unaprjeđenjem zdravlja mladih generacija kroz sportsko rekreativne aktivnosti, te se današnjim potpisivanjem ugovora kreće u zajedničku realizaciju projekata namijenjenih afirmaciji sporta kao osnove za zdrav život, bez iskazivanja negativnih pojava kao što je huliganizam ili bilo kakav drugi oblik vandalizma, istakao je općinski načelnik.

Direktor JP „ONSA“ d.o.o Mirza Ramić, izrazio je zadovoljstvo što se kreće u realizaciju projekata koji su namijenjeni i u kojima se očekuje učešće učenika svih novosarajevskih osnovnih škola, a aktivnosti projekata će se odvijati u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“, te na pomoćnom terenu sa umjetnom travom.

Za realizaciju projekata Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 60.000 KM.