U sklopu projekta „Unapređenje zdravlja kroz sportsko-rekreativne aktivnosti“ koji realizira JP „ONSA“ d.o.o. uz podršku Općine Novo Sarajevo održana radionica “Pravilna prehrana djece sportaša”.

Opis projekta

Sponzor:   Općina Novo Sarajevo
Lokacija:   Pomoćni fudbalski teren i Sportska dvorana Novo Sarajevo
Broj učesnika: Djeca iz Omladinske škole „FK Željezničar“ uzrasta od 12 do 13 godina
Datum realizacije:  2017./2018. godina
Vrijednost: 30.000 KM
Nosilac aktivnosti:   JP ONSA

U Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ 30.maja ove godine u okviru projekta „Unapređenje zdravlja kroz sportsko – rekreativne aktivnosti“, održana je radionica na temu “Pravilna prehrana djece sportaša”.

Provedene aktivnosti

Radionica je organizirana s ciljem da se na jedinstven i kreativan način mladima predstave pozitivni aspekti pravilne prehrane kao osnove za zdrav život.

Polaznici prve radionice bila su djeca iz Omladinske škole „FK Željezničar“ uzrasta od 12 do 13 godina. Tom prilikom, nutricionista Tarik Zolotić održao je predavanje o brojnim pozitivnim aspektima pravilne prehrane djece sportaša u sportsko-rekreativnim aktivnostima.

U narednom periodu radionice će biti održane i za učenike novosarajevskih osnovnih škola.

Projekat „Unapređenje zdravlja kroz sportsko -rekreativne aktivnosti“ realizuje JP „ONSA“ d.o.o., pod pokroviteljstvom Općine Novo Sarajevo koja je za ove namjene izdvojila sredstva u iznosu od 30.000 KM.