Sanacija vještačke trave na pomoćnom stadionu Grbavica

Potpisanim ugovorom nastavlja se podrška unaprjeđenju sporta na području Općine Novo Sarajevo

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor firme „Mildabo“ d.o.o., Milovan Knežević, potpisali su 22. septembra ove godine ugovor za izvođenje radova „Sanacija vještačke trave na pomoćnom stadionu Grbavica“.

Općina Novo Sarajevo je još 2008. godine izvršila rekonstrukciju pomoćnog stadiona Grbavica, koja je obuhvatala, između ostalog, i postavljanje vještačke trave, a ove godine postavljeni su i reflektori, čime je dodatno intenzivirano korištenje ovog stadiona koji svakodnevno koriste brojni klubovi, a posebno omladinske škole nogometa, kazao je ovom prilikom općinski načelnik. Općina Novo Sarajevo kao svoje trajno opredjeljenje ima unaprjeđenje sporta i sportskih aktivnosti, a posebno stvaranje adekvatnih uslova za bavljenje sportom mladih generacija, istakao je općinski načelnik.

Direktor JP „ONSA“ d.o.o. Sarajevo Mirza Ramić ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo će se i na ovaj način dodatno poboljšati uslovi za još bolju iskorištenost sportskog terena, koji zajedno sa sportskom dvoranom čini jedan zaokruženi sportski kompleks, kojim ovo preduzeće, između ostalog, upravlja.

Vrijednost Ugovora iznosi 56.522 KM, a izvršit će se radovi demontaže postojeće oštećene trave, nabavka, transport i ugradnja nove umjetne trave marke Tarkett, te servis terena vještačke trave na površini od 5300m2.