Sportski kompleks Općine Novo Sarajevo radi u punom kapacitetu

Sportska dvorana „Novo Sarajevo“ koristi se u punom kapacitetu za treninge i takmičenja različitih sportskih klubova

U okviru sportskog kompleksa Općine Novo Sarajevo na Grbavici kojeg čini pomoćni stadion i Sportska dvorana „Novo Sarajevo“, u toku su radovi na sanaciji vještačke trave na pomoćnom stadionu, koji podrazumijevaju demontažu postojeće oštećene trave i ugradnju nove umjetne trave marke Tarkett, te servis terena vještačke trave na površini od 5.300m². Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od oko 56.500 KM.

Sportska dvorana „Novo Sarajevo“ koristi se u punom kapacitetu, te su skoro svi termini popunjeni. Dvoranu za treninge i takmičenja koriste kadeti, juniori i seniori OKK „SPARS 05“ koji se takmiče u 1. Košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine, kao i seniorska ekipa MNK “Željezničar“ koji se takmiče u 1. Futsal ligi Bosne i Hercegovine. Oba kluba ujedno igraju svoje prvenstvene domaće utakmice u dvorani. Osim njih dvoranu koriste i grupe građana u rekreativne svrhe. U okviru trećeg kola prvenstvene utakmice OKK Spars–KK Mladost, održane 28. oktobra ove godine, OKK SPARS i Sarajlije, uručili su proslavljenoj košarkašici Raziji Mujanović priznanje za ulazak u Kuću slavnih Fiba svijeta.

Od naredne sedmice košarkaška reprezentacija BiH održat će svoje treninge u Sportskoj dvorani u sklopu priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Povodom Međunarodnog dana tolerancije u subotu, 18. novembra u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ bit će održan nogometni turnir humanitarnog karaktera u organizaciji Koalicije za borbu protiv mržnje „Zanemari razlike“ i Škole fudbala „Respekt“ uz podršku OSCE Misije BiH.

U dvorani 24. i 25. novembra održat će se međunarodni košarkaški turnir u organizaciji Sindikata Kontrolora Letenja u BiH.