Svečana završnica projekta ”Sport za sve” u organizaciji KK BBY

U nedjelju, 10. decembra u Sportskoj dvorani ”Goran Čengić” realiziran je završni dan Projekta u organizaciji KK BBY. U svečanoj atmosferi odigrane su završne utakmice i proglašeni pobjednici. Simbolično je napravljen ”krug” održivog razvoja, a sve u posebnom ozračju Dana ljudskih prava, koji je obilježen puštanjem mnoštva balona.

Fotografijama koje su se smjenjivale na velikom displeju kreiran je podsjetnik na aktivnosti koje su realizirane sa osnovcima i njihovim roditeljima tokom trajanja Projekta: Sportskih radionica, prvih košarkaških koraka, ideja i razmišljanja na temu održivog razvoja iz dječije perspektive, uzbudljivih i dinamičnih utakmica i takmičenja, prvog promotivnog dana na otvorenom i njegove ”reprize” po savršenom, sunčanom jesenjem danu, takmičenja Skills Challenge na Vilsonovom šetalištu, dinamične, ali i edukativne Potrage za blagom kroz Novo Sarajevo i mnoge druge. Učesnici su svojim trudom, entuzijazmom i sportskim duhom bez sumnje zavrijedili sve svoje zlatne medalje koje su ponijeli sa svečane završnice.

Završena je mini basket liga koja je odigrana po mini basket FIBA propozicijama. Proglašeni su i najuspješniji učesnici Projekta, a to su: MVP košarkašica u kategoriji MINI – Atović Naida, MVP košarkaš u kategoriji MINI – Beganović Mak, MVP košarkašica u kategoriji MAXI – Bašić Noa, MVP košarkaš u kategoriji MAXI – Begović Alan. Roditelj, pobjednik takmičenja Zlatna ruka, ženska konkurencija – Indiana Džanković, muška konkurencija – Sandi Hrvić.

Plasman škola je sljedeći:

MINI: I. mjesto OŠ Grbavica I, II. mjesto OŠ Kovačići, III. mjesto OŠ Hrasno.

MAXI: I. mjesto OŠ Grbavica II, II. mjesto OŠ Hrasno, III. Mjesto OŠ Grbavica I.

Nadamo se da ćemo sve učesnike vidjeti na sportskim terenima i u budućnosti.