U četvrtak ‘Red Bull Paper Wings’ kvalifikacije

U četvrtak, 14.03.2019. godine, od 12.00 h, u Sportskoj dvorani “Novo Sarajevo” održat će se Red Bull Paper Wings kvalifikacije.

Takmičenje pilota papirnatih aviona ‘Red Bull Paper Wings’ održati će se u četvrtak, 14. marta 2019. godine, u Sportskoj dvorani “Novo Sarajevo” na Grbavici.

Ove godine studenti imaju mogućnost “letačke vještine” dići na novi nivo tako što će instaliranjem aplikacije moći naučiti kako ispravno presaviti papirnate avione, pratiti sve rezultate, ali i takmičiti se u zabavnoj igri koja će im povećati šanse da, ukoliko završe kao nabolje rangirani, osvoje posebno Red Bull Air Race vikend iskustvo zajedno sa pobjednicima u glavne tri kategorije.

Najbolji će potom dobiti priliku i za veliko svjetsko finale koje će u maju biti održano u austrijskom Hangaru-7 u Salzburgu, mjestu poznatom i po tome što čuva eksponate nekih od najspektakularnijih letjelica na svijetu.

Podsjećamo, BiH je na velikom svjetskom finalu u austrijskom Salzburgu već imala predstavnike i to četiri puta, a najveći uspjeh 2012. ostvario je Almir Kišija sa drugim mjestom u kategoriji “Najduža razdaljina”, dok je peto mjesto u disciplini “Najduže vrijeme” ostvario Vladimir Stanić.