U dvorani na Grbavici održano finale turnira srednjih novosarajevskih škola

Finale turnira održano u Sportskoj dvorani Grbavica, a prvo mjesto osvojila ekipa Elektrotehničke škole za energetiku

Povodom obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo u ponedjeljak i utorak, 9. i 10. maja ove godine održan je malonogometni turnir srednjih novosarajevskih škola na kojem je učešće uzelo šest srednjih škola: Treća gimnazija, Srednja ekonomska škola, Elektrotehnička škola za energetiku, Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, Srednja saobraćajna škola i Željeznički školski centar.

Turnir je 9. maja svečano otvorio općinski načelnik Nedžad Koldžo, koji je ekipama uručio dresove, te im zaželio da turnir protekne u duhu fer play-a .

Finalna utakmica održana je u utorak 10. maja u sportskoj dvorani Grbavica, a početni udarac izveo je općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Finale malonogometnog turnira igrali su ekipa Srednje škole za okoliš i drvni dizajn i Elektrotehnička škola za energetiku, a nakon izvođenja penala prvo mjesto osvojila je ekipa Elektrotehnička škola za energetiku sa rezultatom 2:3.

Treće mjesto pripalo je ekipi Srednje ekonomske škole, pobjedivši ekipu Treće gimnazije. Peto mjesto pripalo je Srednjoj saobraćajnoj školi.