U Sportskoj dvorani ‘Goran Čengić ‘ održan Kup BiH u streljaštvu

Održavanje KUP BiH koji je bio u organizaciji kluba SSK – Željezničar pokazala je još jednom da streljana za vazdušno-sportsko streljaštvo nudi najbolje uvjete za strijelce u BiH.

SSK ŽELJEZNIČAR ostvario je odlične ruzultate na ovom Kup takmičenju – 3. mjesto puška ekipno Merima Mulahmetović, Zakira Pušina, Teodora Cvijan.

Jako dobar nastup sa svojih 12 godina imala je Larisa Mulahmetović sa postignutih 594.5 kruga. Nastupale su još Ema Slokar i Asja imamović.

Žene pištolj – 2. mjesto ekipno Dalila Lokvančić, Zaynah Redžović, Juli Kapetanović . Pored njih su nastupili Vildana Bajrica i Lea Maslar.

Muška ekipa na pištolju – Semir Podgorica, Jasmin Elezović, Tarik Džanković zauzeli su 4 mjesto.

Dodjejeljene su priznanja i medalje za Premijer ligu BiH za 2022. godinu – ženska ekipa seniorki u sastavu Medina Arnautović, Merima Mulahmetović i Dalila Lokvančić zauzela je 3. mjesto u državi.

Ekipa juniorki puška u sastavu Merima Mulahmetović, Zakira Pušina i Teodora Cvijan zauzela je 3. mjesto  u državi za 2022. godinu.

Pištolj pojedinačno za godinu 2022. i odlično drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji juniora osvojila je Dalila Lokvančić, treće mjesto je zauzela Zaynah Redžović, dok je Vildana Bajrica  zauzela 5. mjesto.