U Sportskoj dvorani na Grbavici počeo rukometni turnir “Više od igre“

Međunarodni turnir za kadete traje do nedjelje 4. septembra

U Sportskoj dvorani na Grbavici 2. septembra ove godine općinski načelnik Nedžad Koldžo svečano je otvorio Međunarodni rukometni turnir za kadete (1999/2000. godište) pod nazivom “Više od igre“, koji će trajati do 4. septembra ove godine.

Cilj turnira je da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva, ali i da novootvorena sportska dvorana “Grbavica” ustupi svoje kapacitete i ovom sportu. Na turniru će igrati ekipe koje dolaze iz regiona i Evrope, a koje sa svojim seniorskim selekcijama imaju značajnu ulogu u europskom i svjetskom rukometu.

To su RK Pick Szeged (Mađarska), RK Vardar Skoplje (Makedonija), RK Celje Pivovarna Laško (Slovenija), RK Crvena zvezda (Srbija), RK Balić&Metličić (Hrvatska) te ekipe iz Bosne i Hercegovine HRK. Izviđač Ljubuški, RK Bosna Centrotrans i kao domaćin, Selekcija Grada Sarajeva.

Organizator turnira, koji se održava uz podršku Općine Novo Sarajevo, je Udruženja za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta SPIRITUS Sarajevo