U Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ održan turnir „Fudbal za sve“

Mladi fudbaleri zajedno poslali poruku „Zanemarimo razlike“ i „NE mržnji“

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, 18. novembra ove godine u sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ održan je revijalni turnir pod nazivom „Fudbal za sve“.

Na turniru u organizaciji koalicije „Zanemari razlike“ i škole fudbala „Respekt“, koju čine djeca sa poteškoćama u razvoju, odigrane su revijalne utakmice zajedno sa omladinskim pogonima FK „Sarajevo“, FK „Željezničar“ i FK „Olimpik“. Talentovani mladi fudbaleri pokazali su zavidnu fudbalsku vještinu, a kako je rezultat utakmica bio u drugom planu iskazali su međusobnu toleranciju, poštovanje, druženje i uvažavanje.

Otvaranju turnira prisustvovao je i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koji je u svom obraćanju istakao da je ovo jedan značajan turnir u fudbalu koji povezuje mlade i poručio da se mladi trebaju više povezivati i prevazilaziti razlike. Općinski načelnik je potom poželio puno sreće svim učesnicima, nakon čega su se počele odigravati utakmice.

Podršku turniru pružili su Općina Novo Sarajevo, „OSCE“ Misija u BiH, Fudbalski savez KS, FK „Željezničar“, FK „Sarajevo“, FK „Olimpik“ i JP „ONSA“. Nakon završetka turnira dodijeljene su prigodne nagrade za sve učesnike revijalnog turnira.