Završen Treći međunarodni memorijalni rukometni turnir “Goran Čengić”

U vikendu za nama u Sarajevu odigran je 3. međunarodni memorijalni rukometni turnir “Goran Čengić” u organizaciji RK Bosna Sarajevo.
Na turniru je učestvovalo šest ekipa iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, i Srbije, preciznije, domaćin i organizator ORK Bosna Sarajevo, potom RK Vogošća, zatim RK Rudar Pljevlja iz Crne Gore, RK Ardiaei Župa Dubrovačka iz Hrvatske, RD Urbanscape Loka iz Skofja Loka iz Slovenije, te RK Smederevo iz Srbije.
Grupa A
RK Vogošća
RK Smederevo
RD Urbanscape Loka Skofja Loka
Grupa B
RK Bosna Sarajevo
RK Rudar Pljevlja
RK RK Ardiaei Župa Dubrovačka
Nakon što su 19. januara i 20. januara odigrane utakmice grupne faze turnira, postali su poznati rivali u borbi za peto, treće, te u borbi za prvo mjesto. U susretu za 1. mjesto sastali su se RK Vogošća i RK Bosna Sarajevo, a ekipa RK Vogošća je rezultatom 30:28 došla do pobjede i tako postala osvajač ovog turnira.
Inače, Međunarodni memorijalni rukometni turnir “Goran Čengić” u organizaciji ORK Bosna Sarajevo igra se u čast nekadašnjeg rukometaša Gorana Čengića, koji je tragično nastradao tokom ratnih dešavanja u BiH, tačnije, ubijen je dok je spašavao svog komšiju.