Dodijeljene stipendije za učenike i studente s područja općine Novog Sarajeva

Ove godine Općinski načelnik uručio stipendije za 271 učenika i 275 studenata

U Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ na Grbavici 16. maja ove godine, održana je svečana dodjela stipendija učenicima srednjih škola  i studentima sa područja općine Novo Sarajevo koji se nalaze na redovnom školovanju. Ove godine stipendije su uručene za 546 učenika i studenata, odnosno za 271 učenika i 275 studenta, za šta su izdvojena sredstva u iznosu do 489.000 KM.

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo čestitao je dobitnicima stipendija, te istakao da prilikom odabira korisnika stipendija ključni kriteriji su da učenik ili student sa područja Općine Novo Sarajevo ima odgovarajući prosjek ocjena, te da ne prima stipendiju iz drugog izvora.

Načelnik Koldžo izrazio je posebno zadovoljstvo što su ove godine stipendije dodijeljene za do sada najveći broj korisnika, gotovo 600, za šta je Općina Novo Sarajevo izdvojila više od 500.000 KM.

Pored stipendija za učenike i studente,  Općina je i ove godine dodijelila stipendije i za 46 djece bez oba roditelja, za šta je izdvojeno 55.200 KM.