“Jaffa Igre bez granica” prvi put odražane u Sarajevu

Sportsko-zabavna manifestacija “Jaffa Igre bez granica”, na kojoj je učestvovalo preko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta i oko 100 predškolaca iz Sarajeva, održana je  u subotu u Sportskoj dvorani “Novo Sarajevo”.

„Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad” – izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić.

Na ovaj način takmičari su pokazali  svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupili su i mališani sa poteškoćama u razvoju
kojima je doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

“>Autor sportskog sadržaja „Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Peđa Savić, istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

„U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću.“- naglasio je Peđa Savić.

U „Igrama” su uživali i roditelji i djeca, a osmijesi na njihovim licima i sreća tokom takmičenja, ali i nakon završetka manifestacije, se zaista ne mogu opisati riječima – to se mora doživjeti na licu mjesta!

Upravo iz ovih razloga, uz manifestaciju su brojni sponzori bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće.