Karavana ‘Huawei Fair Play’ lige gostuje u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo

Grupna faza Huawei Fair Play lige se polako bliži svome kraju. Borba za “final 8”, ovaj vikend nastavlja se u općini “Novo Sarajevo” gdje će domaćin svih šest mečeva osmog kola biti istoimena sportska dvorana.

Nakon što su obje ekipe ubilježile poraz u prošlom kolu, očekivati je da i Zamm mC i Reunited u novom, osmom kolu, idu na sva tri boda. Ne treba mnogo trošiti riječi na kvalitetu pojedinaca koji posjeduju i jedna i druga momčad, pitanje je samo koja od ove dvije ekipe će kao cjelina bolje stajati na terenu. Prvi meč osmog kola je ujedno i jedan od derbija i sigurno jedan od onih mečeva koje istinski ljubitelji futsala ne smiju propustiti.

Krajina će u ovom kolu imati pravu priliku da izađe iz rezultatske i igračke krize jer im na megdan dolazi ekipa SD Nedžarići koja ne ostvaruje rezultate koje se očekuju od Studenata. Krajišnici su u duelu protiv Studenata apsolutni favoriti i sve osim tri boda bilo bi ravno porazu za dvostrukog-uzastopnog šampiona.

U trećem susretu osmog kola sastaju se ekipe koje su oličenje timskih partija u ovoj sezoni. Čvrsta igra, ali i uvijek igra za gol više, odlika su i jednog i drugog sastava. Ovakvom susretu ne treba posebna najava nego ćemo samo reći: “Dođite i budite dio pravog futsal spektakla koji će nam prirediti ekipe Ljiljani i SU Futuro!”. 

Zahuktali Tempo u ovom kolu ide na ekipu Svitanje koja, iako pruža zaista odlične partije, nikako da se izdvoji sa dna tabele. U ovom kolu igrači Svitanja imat će priliku da se pobjedom uključe u direktnu borbu za plasman među osam ekipa koje idu u razigravanje, dok bi pobjeda njihovim protivnicima značila skoro pa siguran prolaz u “knock-out” fazu.

Ekipu SenSu u ovom kolu očekuje nešto lakša utakmica jer im u susret dolazi posljednje plasirana ekipa lige – 11. juli Srebrenica. Iako je momčad 11. juli Srebrenica ove sezone znala iznenaditi jake protivnike, zaista je teško očekivati da takvu igru mogu ponoviti protiv jedne od najboljih odbrana lige, i samim time, ekipa SenSu ima ulogu velikog favorita u ovom duelu.

Zanimljiv susret očekuje nas u posljednjem meču osmog kola Huawei Fair Play lige, a sastaju se ekipe Zovik i Fine Line. Zovik, nošen pobjedom iz prošlog kola, sigurno se neće predati “bez ispaljenog metka” u duelu protiv prošlosezonskog viceprvaka, kojem u ovom susretu dajemo prednost blagog favorita.

Pozivamo vas da dođete u sportsku dvoranu “Novo Sarajevo” i budete sa nama i ovu nedjelju i uživate u najatraktivnijem futsalu i najboljoj atmosferi u gradu.

Fair Play, više od igre!