OK ‘Centar Ort’ Sarajevo: Ako vjeruješ u čuda, ona se i dese! (VIDEO)

Prenosimo post sa Facebook stranice OK ‘Centar Ort’ iz Sarajeva, prvaka 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine, koji svoje utakmice i treninge obavljaju u Sportskoj dvorani ‘Novo Sarajevo’ na Grbavici. Ponosni smo ako smo ijednim malim djelićem doprinijeli njihovom uspjehu i iskreno se nadamo da djevojke nastavljaju svoj pohod i u višem rangu takmičenja. Koristimo priliku da im i na ovaj način čestitamo. ❤️ za OK Centar Ort!

AKO VJERUJEŠ U ČUDA ONA SE I DESE!

14.4.2019. stali smo i na zadnji stepenik, onaj pobjednički. PRVACI SMO 1. Lige FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE u odbojci za žene. O našoj premijernoj sezoni mogli bismo pisati dugo jer je bila izuzetno uspješna. U 14 odigranih utakmica zabilježili smo 13 pobjeda, zauzeli prvu poziciju na tabeli i samim tim obezbjedili ulazak u viši rang – Superligu FBiH, te dodatni finalni dvomeč protiv ŽOK “Napredak” Odžak za prvaka FBiH. Primarni cilj ove sezone bio je obezbijediti što bolju poziciju na tabeli, te afirmisati i razvijati mlade igračice. Pripremali smo utakmicu po utakmicu, dogovarali se, rasli i uigravali. Osjetili smo da možemo do samog kraja, te smo hrabro, pametno i odlučno krenuli po ono što nam pripada. Pristup, motiv, predanost i požrtvovanost na svakom treningu i utakmici doveli su nas do višeg ranga i titule.

Prije početka druge finalne utakmice sve je bilo spremno za veliko slavlje. Ostalo je još samo da na terenu dokažemo da smo najbolja ekipa 1. lige FBiH. Nošeni podrškom mnogobrojne publike sa tribina došli smo do cilja. Protiv ekipe ŽOK “Napredak” Odžak režirali smo novu uvjerljivu pobjedu od 3-0, te u prelijepoj atmosferi i uslovima koje nam je omogućila Sportska dvorana “Novo Sarajevo” podigli pehar prvaka za sezonu 2018/2019.

Ekipi ŽOK “Napredak” Odžak se zahvaljujemo na fer i sportskom nadigravanju, te se radujemo budućoj saradnji. Iza nas je sezona za pamćenje, nadamo se da će naš mladi tim, koji u prosjeku ima svega 16 godina, sljedeće sezone u višem rangu bilježiti dobre rezultate.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo prijatelju kluba bez kojeg ovo sve ne bi bilo moguće, a to je Joao Batista Cardoso – ASA TRADING.

Jedno veliko hvala trenerima Nedžadu, Mahiru i Nini koji su prepoznali značaj ove finalne utakmice, te sa našim najmladjim članovima dodatno upotpunili atmosferu finala.

Hvala svim roditeljima i prijateljima kluba koji su bili tu skoro na svakoj utakmici.

Od srca hvala i “Dorado photography” timu koji su propratili ovu utakmicu i dostavili nam sjajne fotografije i video zapise koji će ostati uspomena za cijeli život.

U sezoni 2018/2019. jedno veliko hvala ide svim djevojkama koje treniraju, igraju i daju sve od sebe za klub, a to su: Ena Sobo, Azra Osmanović, Neira Joldić, Azra Arifi, Amna Ramović, Lejla Miraščija, Alena Zahidić, Uma Nuhbegović, Sara Kusturica, Izeta Efendić, Nejla Brdar, Iman Numanović, Imman Hodžić, Kečo Jasmina, Azra Alajbegović, Adna Hodžić, Sana Hondo, Dalia Zildžo, Asja Selmanagić, Kanita Kadušić, Hana Babić, Amna Krnić, Lejla Fijuljanin, Arijana Kustura, Altijana Kustura, Dzanela Hodžić i Lejla Fulurija.

Naše prvakinje sada očekuju novi izazovi. Jedini smo klub u FBiH koji se na završni turnir plasirao sa 3 omladinske kategorije – pionirke, kadetkinje i juniorke.

Puno sreće u daljem radu i utakmicama koje dolaze!

❤️ za sve!

Vaš OK “Centar Ort”.

OK "Centar Ort" Sarajevo, prvaci 2018/2019.

AKO VJERUJEŠ U ČUDA ONA SE I DESE!14.4.2019. stali smo i na zadnji stepenik, onaj pobjednički. PRVACI SMO 1. Lige FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE u odbojci za žene. O našoj premijernoj sezoni mogli bismo pisati dugo jer je bila izuzetno uspješna. U 14 odigranih utakmica zabilježili smo 13 pobjeda, zauzeli prvu poziciju na tabeli i samim tim obezbjedili ulazak u viši rang – Superligu FBiH, te dodatni finalni dvomeč protiv ŽOK “Napredak” Odžak za prvaka FBiH. Primarni cilj ove sezone bio je obezbijediti što bolju poziciju na tabeli, te afirmisati i razvijati mlade igračice. Pripremali smo utakmicu po utakmicu, dogovarali se, rasli i uigravali. Osjetili smo da možemo do samog kraja, te smo hrabro, pametno i odlučno krenuli po ono što nam pripada. Pristup, motiv, predanost i požrtvovanost na svakom treningu i utakmici doveli su nas do višeg ranga i titule.Prije početka druge finalne utakmice sve je bilo spremno za veliko slavlje. Ostalo je još samo da na terenu dokažemo da smo najbolja ekipa 1. lige FBiH. Nošeni podrškom mnogobrojne publike sa tribina došli smo do cilja. Protiv ekipe ŽOK “Napredak” Odžak režirali smo novu uvjerljivu pobjedu od 3-0, te u prelijepoj atmosferi i uslovima koje nam je omogućila Sportska dvorana “Novo Sarajevo” podigli pehar prvaka za sezonu 2018/2019. Ekipi ŽOK “Napredak” Odžak se zahvaljujemo na fer i sportskom nadigravanju, te se radujemo budućoj saradnji. Iza nas je sezona za pamćenje, nadamo se da će naš mladi tim, koji u prosjeku ima svega 16 godina, sljedeće sezone u višem rangu bilježiti dobre rezultate. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo prijatelju kluba bez kojeg ovo sve ne bi bilo moguće, a to je Joao Batista Cardoso – ASA TRADING. Jedno veliko hvala trenerima Nedžadu, Mahiru i Nini koji su prepoznali značaj ove finalne utakmice, te sa našim najmladjim članovima dodatno upotpunili atmosferu finala. Hvala svim roditeljima i prijateljima kluba koji su bili tu skoro na svakoj utakmici. Od srca hvala i “Dorado photography” timu koji su propratili ovu utakmicu i dostavili nam sjajne fotografije i video zapise koji će ostati uspomena za cijeli život. U sezoni 2018/2019. jedno veliko hvala ide svim djevojkama koje treniraju, igraju i daju sve od sebe za klub, a to su: Ena Sobo, Azra Osmanović, Neira Joldić, Azra Arifi, Amna Ramović, Lejla Miraščija, Alena Zahidić, Uma Nuhbegović, Sara Kusturica, Izeta Efendić, Nejla Brdar, Iman Numanović, Imman Hodžić, Kečo Jasmina, Azra Alajbegović, Adna Hodžić, Sana Hondo, Dalia Zildžo, Asja Selmanagić, Kanita Kadušić, Hana Babić, Amna Krnić, Lejla Fijuljanin, Arijana Kustura, Altijana Kustura, Dzanela Hodžić i Lejla Fulurija.Naše prvakinje sada očekuju novi izazovi. Jedini smo klub u FBiH koji se na završni turnir plasirao sa 3 omladinske kategorije – pionirke, kadetkinje i juniorke.Puno sreće u daljem radu i utakmicama koje dolaze!❤️za sve !Vaš OK “Centar Ort”.

Gepostet von Odbojkaški klub “Centar Ort” Sarajevo am Samstag, 20. April 2019